Vegyen igénybe iskolakezdési támogatást!

Az önsegélyező pénztárak szolgáltatási kereteit behatároló jogszabályok lehetővé teszik az önsegélyező pénztári tagok számára, hogy limitált összegben – pénztárunk szolgáltatási szabályzata szerint esetünkben gyermekenként 20 ezer Ft erejéig – felhasználják önsegélyező pénztári megtakarításukat a beiskolázási költségek finanszírozására.

Az iskolakezdési támogatás jogcímű szolgáltatás feltételrendszere az alábbi: A hivatalos tanévkezdés dátumát megelőző illetve követő 60-60 napon belül eszközölt tanszer, tankönyv vagy ruházat vásárlásáról szóló eredeti számla ellenében térítheti meg a pénztár a tag, vagy a tag jogán szolgáltatási kedvezményezettje által iskoláskorú gyermeke ilyen irányú költségeit gyermekenként 20 eFt-os összeghatárig. Miután a jogszabály szerint a szolgáltatás csak azon gyermek(ek) vonatkozásában vehető igénybe, akire való tekintettel az illető szülő családi pótlékra is jogosult, így első alkalommal ezen jogosultságot is igazolni kell, valamint számla mellé be kell csatolni a gyermek adott tanévre vonatkozóan kiállított iskolalátogatási igazolását is, amely tanúsítja a beiskolázás tényét.

A szolgáltatási igényt az általános szabályok szerint 120 napos időtartamon belül lehet a pénztárba benyújtani, azaz a számla(k) kiállításától számítva négy hónap áll a tagnak rendelkezésre. Fontos ugyanakkor, hogy a számla kiállítási dátuma nem eshet kívül az iskolakezdés napjától számított +/- két hónapos időintervallumon.

A 20 eFt-os értékhatár gyermekenként értendő. A szolgáltatás fedezetéül a tag olyan megtakarítása szolgálhat, amely megfelel az önsegélyező pénztárak egyes szolgáltatási jogcímei esetében a befizetésekkel szemben előírt 180 napon túliság feltételének, azaz ennél a szolgáltatásnál legalább fél évvel korábban kell biztosítani annak fedezetét.

Megszakítás